Jul 14, 2015

Război cu tine



Ziua începe cu licăriri mărunte și sacadate ale neonului din baie. Ochii se deschid încet și incert. Scutură rezidurile viselor impregnate de noaptea ce tocmai a trecut. Cercetează analitic dușmanul din reflexie. Face semne clare. Încercuiește slăbiciuni și contruiește planul de război. Lumina rece o face să creadă că vede clar, tot ce este de văzut. Cearcăne sub ochi, linii în colțurile gurii, urechi prea mari, linia părului prea sus, pielea prea albă, dinții prea strâmbi, gene prea scurte, sâni prea mici, solduri prea late, talia prea nedefinită. Creionel roșu taie încercuiește, evidențiază și neliniștește.
Războiul e început de mult și deși imaginea adversarului din oglindă pare să se schimbe des, conflictul nu pare să se oprescă. E obosită, dar nu pare să-și amintească viață în momente de pace. Armele și peinsajul se schimbă, conflicul și suferința rămân neschimbate. Începe cu fondul de ten pentru a masca minele, rimelul desenează tranșeele, rujul vasă sângele dușmanilor. Tactica funționează și punctele sunt încet, încet cucerite. Se anunță victoria la orizont. Se privește mai frumoasă ca niciodată, dar nu se vede. O lacrimă duce ploaie pe front și planul se năruie. Alte zone vulnerabile apar și parcă nu mai este vlagă pentru a le face față...
Dușmanul din oglindă rânjește și fata de vizavi plânge. Plâns înăbușit al unui veteran de război ce încă nu poate să înțeleagă viața de după el. Scrâșnete și coșmaruri impregnate pe retină deformează realitatea cu trupuri străine. Ea le privește și nu întelege de ce nu e și al ei așa. 10 pași șimpli și rețele succesului nu o învață cum să guste din fericire. Ea încă nu știe că lucrurile simple sunt cele făcute din iubire.

No comments:

Post a Comment